Resultats de la cerca frase exacta: 374

Diccionari de la llengua catalana
101. estofat 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Guisat de carn estofada amb patates, pastanagues, cebes, pèsols o altres verdures i amb espècies. [...]
102. fricandó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Guisat de carn amb suc preparat amb ceba, tomàquet, herbes aromàtiques i bolets, generalment moixernons. [...]
103. llanejar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
La carn de bestiar oví, tenir un gust que recorda l'olor de la llana. [...]
104. moltó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mascle de l'ovella castrat. Un ramat de moltons. Carn de moltó. Marrà 1. Ariet.  [...]
105. arrebossar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cobrir amb una capa de morter, calç, ciment o guix (el parament d'una paret, d'un mur). Cobrir amb una capa d'ou batut i farina, pa ratllat o farina de galeta (el peix, la carn, etc.) abans de fregir-los. Cobrir, tapar, embolicar. [...]
106. bast 2 -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mancat de finor, de delicadesa, de poliment. És un peix que té la carn molt basta. [...]
107. mandonguilla
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bola de carn trinxada pastada amb pa ratllat, ous batuts i espècies. fer mandonguilles Fer burilles.  [...]
108. ressecar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Assecar del tot, deixar sense gota d'humitat o de suc. La carn s'ha ressecat. [...]
109. salami
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit cru, assecat i fumat, fet amb mescla de carn de porc, de boví i cansalada. [...]
110. sobrassada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit de carn de porc capolada, adobada amb sal i pebre vermell, típic de les Balears. [...]
Pàgines  11 / 38 
<< Anterior  Pàgina  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  Següent >>